Normöverskridande, fri och obunden. Cecilia Thorngren är artisten som fortsätter att fascinera.
Cecilia är en artist som med innerlighet, närhet  och kraft låter oss resa genom livet med reflektion och sång. På ett högst personligt sätt berör hon det som får oss att växa som människor.  
Hon är skådespelerskan och sångerskan, som med sin kraftfulla röst, originella tolkningar och humoristiska iakttagelser har dragit fulla hus både i hemstaden Stockholm och runt om i landet. Senast filmade hon för SVT-produktionen Tjockare än vatten.
Cecilia är utbildad vid Teaterhögskolan i Helsingfors och har under åren dragit fulla hus med sina Cabaretföreställningar. Speciella är hennes egna och insiktsfulla texter samt den dialektyra från norr till söder som hon bjuder oss på. 
Hon har sjungit på bl.a. Scalateatern, Boulevardteatern och Södra Teatern i Stockholm och Victoriateatern i Malmö. Hon har också gästat och samarbetat med bl.a. Eldkvarn, John Holm, Carla Jonsson, Staffan Hellstrand, Tim Norell/Secret Service, Britt Damberg, Monica Nielsen, och Trio mé Bumba. 
På hennes repertoar märks sånger som Zarah Leander, Monica Zetterlund och Anita Lindblom gjort kända. Hon bjuder också på musik av kompositörer såsom John Holm, Åsa Jinder, Ulf Dageby, Leonard Cohen, Kajsa Grytt, Vladimir Vysotskij, Plura Jonsson, Mikael Wiehe, Madonna och Bob Dylan (i Mikael Wiehes tolkningar).

”Jag gillade det där soundet direkt: rakt, med små gester, personligt utan att ställa sig framför musiken. Det är den där mörka sältan i rösten och förmågan att vara ett med både text och musik som är så lockande.”

Thomas Lindahl