”Jag gillade det där soundet direkt: rakt, med små gester, personligt utan att ställa sig framför musiken. Det är den där mörka sältan i rösten och förmågan att vara ett med både text och musik som är så lockande.”
/Thomas Lindahl, kompositör

”… häromkvällen sjöng skådespelaren Cecilia Thorngren sig igenom den svenska musikhistorien på ett makalöst vackert och roligt sätt. Som en kvinnlig Henrik Dorsin. Vilken teater hugger henne först till en stor musikalroll”.
/Jan-Olov Andersson, Aftonbladet

”Jag upplever Cecilia som normöverskridande, i dagens sökande efter den passande målgruppen, så till vida att hon inte på något sätt är ålders- eller gruppfixerad. Cecilia jobbar dessutom med musiker och artister, i olika åldrar och med olika bakgrund, t.ex. Eldkvarns Claes von Heijne och Tony Thorén (Cecilia har också sjungit med Eldkvarn).”
/Thomas Wihlman, Tidningen Kulturen

”Tack för konserten, Cecilia! Jag tyckte mycket om den. Det finns en avväpnande anspråkslöshet samtidigt du har ett allvar som som laddar lokalen.  Du har redan en fin närvaro Cecilia, du ska bara fortsätta som du gör!”
/Pär Sörman, Skådespelare och visartist

”Säker, charmig, självklar – så beskrivs sångerskan och estradören Cecilia Thorngren med tre ord.
När man lägger ut texten vill man berätta om hennes varma klang i rösten och omedelbara scennärvaro. Egenskaper som många strävar efter men som verkar finnas i Thorngrens DNA, vilket gör att hon kan lägga fokus på att ge texterna liv och fraseringarna ny krispighet varje gång de framförs. Och elegansen och gracen – den kommer helt enkelt naturligt.
Hon har sjungit på Stockholms alla scener, och runtom i landet är hon också väl etablerad. Bredden finns även repertoarmässigt, från Bellman till Lykke Li till Karl Gerhard.
Så alltså – Cecilia Thorngren är en fantastisk sångare och scenperson. Men det är en sak som inte får glömmas. Hennes rappa, spetsiga humor. Hon är rolig utav bara helvete och har ni inte hört henne gå igenom alla dialekter som finns i Sverige, be på era bara knän att hon gör en snabb tur från Kiruna till Smygehuk, det blir inte bättre än så.”
/Ola Nilsson, Journalist och musiker

Cecilia Thorngren Förbjuden Skådespelerska
”Cigarett – idag står det ordet för det mest förbjudna. När Cecilia Thorngren debuterade var det med att besjunga detta rökdon. Fortfarande är det en ”air” av förbjudet kring denna dam. En ”air” av parisisk källarlokal strax efter kriget. Hon gör denna anda närvarande här och nu. På scenen är hon en feminin jämlike med Rikard Wolff. Cigaretten har hon fimpat men det står fortfarande något av förbjudet kring hennes framträdande. Glöd är hennes signum som sångerska – och skådespelare.”
/Rolf Broberg, Journalist, F d DN-medarbetare